V hongkongskom metre sa zapálil muž, zranil 17 ľudí

Najmenej 17 ľudí utrpelo zranenia, keď sa vo vozni metra v Hongkongu pomocou takzvaného Molotovho koktailu za jazdy zapálil jeden z cestujúcich.

10.02.2017 17:54
debata

Dvaja zranení sú v ohrození života, uviedla miestna televízna stanica RTHK. Dôvod, prečo šesťdesiatročný muž v plne obsadenom vozni podzemnej dráhy čin spáchal, zatiaľ nie je známy. Podľa polície ale zrejme nešlo o teroristický ú­tok.

V súprave metra, ktoré práve prechádzalo medzi dvoma vyťaženými stanicami, sa po zapálení fľaše s horľavou látkou začal šíriť dym a vypukla panika. Muž, ktorý so sebou Molotovov koktail priniesol, je miestnym občanom a momentálne je už v rukách polície.

V ohrození života sú pre popáleniny dvaja ľudia, šesť ďalších utrpelo vážne zranenia. Jedným z nich je aj páchateľ. Množstvo cestujúcich sa nadýchalo dymu.

Podľa denníka South China Morning Post muž kričal, že vo vozidle všetkých upáli. Polícia ale uviedla, že zrejme nešlo o teroristický útok. Muž podľa nej konal „z osobných dôvodov“ a zapáliť chcel predovšetkým sám seba.

debata chyba
Viac na túto tému: #molotov koktejl #metro #upálenie #Hong Kong