Zdravotný stav poľskej premiérky po nehode je stabilizovaný

Zdravotný stav poľskej premiérky Beaty Szydlovej je po piatkovej dopravnej nehode v Osvienčime stabilizovaný a "nič vážne sa jej nestalo", uviedol dnes hovorca poľskej vlády Rafal Bochenek.

10.02.2017 21:03 , aktualizované: 11.02.2017 11:41
debata (7)

Premiérka podľa neho môže vykonávať svoje pracovné povinnosti, ale istý čas ešte zostane vo varšavskej nemocnici, kam ju po nehode previezli.

Lekár Andrzej Jakubowski, ktorý premiérku po nehode vyšetril v nemocnici v Osvienčime, uviedol, že utrpela niekoľko drobných zranení, ale že prognóza je dobrá.

Nehoda sa stala pri predbiehaní

Nehoda sa stala krátko pred 19.00 h. Hovorca polície Malopoľského vojvodstva Sebastian Glen dnes uviedol, že vládna kolóna troch vozidiel so zapnutými výstražnými svetlami a sirénami predbiehala Fiat 600. Jeho vodič prvému vládnemu autu ustúpil, potom však začal zahýbať doľava na limuzínu s premiérkou. Jej vodič v snahe odvrátiť zrážku stočil volant doľava a narazil do stromu. Vodič limuzíny a ďalší ochrankár skončili takisto v nemocnici.

Vodiča (21), ktorý nehodu spôsobil, vypočuli a obvinili z ublíženia na zdraví, za čo mu hrozia až tri roky väzenia. K činu sa priznal, dodal Glen.

Szydlová sa už pred časom stala účastníčkou dopravnej nehody, a to počas pobytu v Izraeli, uviedol denník Gazeta Wyborcza.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Beata Szydlová