Zomrel legendárny džezový spevák Al Jarreau

Jeden z najväčších džezových vokalistov všetkých čias Al Jarreau zomrel v nedeľu ráno v Los Angeles vo veku 76 rokov.

12.02.2017 20:34
Jazzove dni 2008, Al Jarreau Foto: ,
Spevák bol aj na Slovensku, zúčastnil sa Jazzových dní v roku 2008.
debata

Oznámili to americké médiá. Sedemnásobného laureáta ceny Grammy hospitalizovali nedávno pre vyčerpanosť a on v stredu oznámil, že odchádza na odpočinok a zrušil nadchádzajúce koncerty.

Webová stránka tmz.com pripomenula, že koncertoval takmer nepretržite 50 rokov. V uplynulých rokoch bojoval s respiračnými a srdcovými problémami.

Jeho manažér Joe Gordon, ktorého citovala tlačová agentúra DPA, uviedol, že Jarreau zomrel v prítomnosti niekoľkých členov svojej rodiny a priateľov, približne okolo 5.30 miestneho času (14.30 SEČ).

Gordon informoval, že sa uskutoční malá súkromná rozlúčka so zosnulým. Jeho vyhlásenie zverejnil na svojej webovej stránke časopis Ebony. „Zatiaľ nie je plánovaná žiadna verejná rozlúčka, ale budem vás informovať, ak sa to zmení,“ dodal Gordon.

Jarreu sa narodil a vyrástol v Milwaukee. Vďaka svojmu speváckemu štýlu sa stal jedným z najväčších džezových vokalistov. Získal sedem cien Grammy, prvú v roku 1977 za svoj album z vystúpenia „Look to the Rainbow“.

Jeho syn Al minulý týždeň povedal, že otec spieval jednej zo zdravotných sestier, ktoré ho ošetrujú, svoju pieseň Moonlighting.

debata chyba
Viac na túto tému: #džez #Al Jarreau