Búrka v Kalifornii má tri obete, desaťtisíce ľudí sú bez prúdu

Najmenej troch mŕtvych si vyžiadala mohutná búrka v južnej Kalifornii. Desiatky tisíc ľudí postihli v sobotu výpadky dodávok elektrického prúdu, ktoré sa teraz úrady snažia obnoviť.

19.02.2017 08:47
búrka, záplava, doprava, cesta, polia, kolóna Foto: ,
Zaplavená cesta pri meste Williams v štáte Kalifornia po prehnaní sa silnej búrky.
debata (2)

Narušená bola letecká, železničná aj cestná doprava. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters.

Búrka sa prihnala na juh Kalifornie v piatok a na mnohých miestach vyvolala záplavy a zosuvy pôdy. Podľa meteorológov išlo o najhoršiu búrku v regióne za posledných minimálne päť rokov. V sobotu popoludní miestneho času sa búrka presunula na východ do štátov Nevada a Arizona.

Obeťou búrky sa stal v piatok muž, ktorého zabil elektrický prúd zo spadnutých drôtov vysokého napätia. Ďalšiu osobu našli mŕtvu v zaplavenom aute v meste Victorville severovýchodne od Los Angeles. Tretiu obeť, telo muža, objavili v potoku v meste Thousand Oaks, ktorého strhla povodeň.

V Los Angeles sa prepadla cesta a v jame skončili dve autá, vodičom sa ale nič nestalo.

Víchor, ktorý na niektorých miestach dosahoval v nárazoch rýchlosť 140 kilometrov za hodinu, povytínal stovky stromov a desiatky stĺpov elektrického vedenia. Na medzinárodnom letisku v Los Angeles bolo v piatok zrušených alebo oneskorených cez 300 letov, desiatky letov zrušilo tiež letisko v San Franciscu a v ďalších mestách.

Odporúčanie k evakuácii dostali v piatok obyvatelia stoviek domovov v meste Duarte východne od Los Angeles a v častiach Camarillo Springs, v sobotu ale nebezpečenstvo opadlo a úrady výzvu odvolali.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #USA #Kalifornia