Merkelová: Zdrojom terorizmu nie je islam

Nemecká kancelárka Angela Merkelová počas mníchovskej bezpečnostnej konferencii povedala, že samotný islam nie je zdrojom terorizmu.

20.02.2017 08:16
Angela Merkelová Foto:
Angela Merkelová počas bezpečnostnej konferencie v Mníchove.
debata (98)

Merkelová podľa britského Independent v Mníchove tiež povedala, že európske krajiny nemôžu bojovať proti islamskému terorizmu samé, ale vyzvala krajiny s väčšinou moslimského obyvateľstva, aby sa pripojili k starému kontinentu. „V prvom rade si myslím, že tieto krajiny by sa mali na boji proti terorizmu taktiež podieľať. Iba týmto spôsobom totiž dokážeme presvedčiť ľudí, že islam nie je zdrojom terorizmu. Je to zle pochopený islam,“ povedala v Mníchove.

Okrem toho Merkelová apelovala na moslimské náboženské autority, aby jasne vymedzili mierový islam a terorizmus v mene islamu. V súvislosti s bojom proti IS Merkelová vyhlásila, aby sa k nemu pripojilo aj Rusko, a to aj napriek napätej situácii na Ukrajine či údajných kybernetických útokov namiereným voči USA.

Zároveň obhajovala svoju utečeneckú politiku, vďaka ktorej Nemecko prijalo za posledné dva roky približne jeden milión utečencov. „Spolu sme silnejší. Naša krajina je silnejšia. Nemecko robí maximum preto, aby svojim občanom zabezpečilo bezpečný a slobodný život“.

© Autorské práva vyhradené

98 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #islam #Angela Merkelová #mníchovská konferencia