Správy o streľbe vyvolali poplach v nemocnici v Houstone

Polícia v americkom meste Houston zasahovala v stredu v jednej z miestnych nemocníc, odkiaľ bola nahlásená streľba.

22.02.2017 08:10
evakuácia, Houston, nemocnica, Bena Tauba,... Foto: ,
Evakuácia pacientov a zamestnancov nemocnice Bena Tauba v Houstone po tom, ako špeciálne jednotky prehľadávali areál nemocnice pre nahlásenú streľbu.
debata (1)

Po prehľadaní areálu však oznámila, že nenašla nijaké zranené osoby ani dôkazy o tom, že naozaj došlo k použitiu strelnej zbrane.

Miestom policajného zásahu bola Nemocnica Bena Tauba, ktorá je súčasťou rozsiahleho komplexu označovaného ako Texaské zdravotné stredisko. V nemocnici sa nachádza takmer 500 lôžok a jej úrazové centrum ošetrí každoročne viac ako 100-tisíc naliehavých prípadov.

Po nahlásení streľby popoludní miestneho času zasahovali v nemocničnom areáli desiatky príslušníkov špeciálneho policajného útvaru SWAT a ďalších policajtov. Na televíznych záberoch nakrútených z vrtuľníka bolo vidieť desiatky odchádzajúcich zamestnancov, pričom niektorí z nich sprevádzali pacientov, ktorých zrejme evakuovali pomocou mobilných lôžok či vozíkov.

Policajný náčelník Art Acevedo uviedol, že po negatívnom výsledku prvej prehliadky začali príslušníci zasahujúcich jednotiek budovy prehľadávať ešte raz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #nemocnica #streľba #houston