Búrka Doris ochromila dopravu v Británii, má jednu obeť

Britániu vrátane Londýna zasiahla vo štvrtok ráno prudká búrka, kvôli ktorej boli zrušené desiatky letov.

23.02.2017 14:38
zápcha, sneh, M80, Falkirk, Škótsko, diaľnica Foto: ,
Dopravná zápcha na diaľnici M80 pri škótskom meste Falkirk, ktorú spôsobilo vyčíňanie búrky Doris.
debata

Došlo aj k narušeniu železničnej dopravy a tisíce domácností prišli o dodávky elektrického prúdu, informovala agentúra AFP.

Búrku Doris sprevádza lejak a silný vietor, ktorý bol najviac citeľný na severe. Vietor o rýchlosti viac ako 150 kilometrov za hodinu bol zaznamenaný v severnom Walese, oznámila polícia.

Sky News na svojom profile na twitteri informoval, že v centre mesta Wolverhampton zomrela na následky vyčíňania búrky Doris jedna žena.

V Severnom Írsku bola prerušená dodávka elektriny pre viac ako 20-tisíc domácností.

Na londýnskom letisku Heathrow, ktoré je najväčšie v krajine, bolo zrušených zhruba desať percent letov. Írska letecká spoločnosť Aer Lingus uviedla na svojich internetových stránkach, že vo štvrtok zrušila 12 spojov medzi Britániou a Írskom.

Postihnutá bola železničná doprava, a to najmä v oblasti Londýna, kde nabrali vlaky veľké oneskorenie. Množstvo spojov bolo úplne zrušených.

Škótsko sa vďaka Doris ocitlo pod nánosmi snehu, kvôli ktorému bola čiastočne uzavretá diaľnica M80 pri Glasgowe. Podľa tamojšej meteorologickej služby sa ešte v priebehu štvrtka očakáva, že vrstva snehu v Škótsku a v severozápadnom Anglicku narastie na 30 centimetrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Londýn #búrka #Doris