V USA zomrel hráč PC hier počas 24-hodinového maratónu

V Spojených štátoch zomrel hráč počítačových hier počas 24-hodinového herného maratónu, ktorého cieľom bolo vyzbierať peniaze pre nadáciu, ktorá plní priania deťom bojujúcim o život.

24.02.2017 14:44
debata (22)

V piatok o tom informovala agentúra AP s tým, že Brian Vigneault skonal zhruba po 22 hodinách hrania. Príčina smrti známa momentálne nie je. Polícia, ktorá prípad vyšetruje, už vylúčila cudzie zavinenie.

Tridsaťpäťročný Brian Vigneault, ktorý cez internet pravidelne zdieľal videá toho, ako hrá hry mal podľa médií početné rady fanúšikov. Mnohí ho preto sledovali aj minulý týždeň cez víkend, kedy začal 24-hodinovú tankovú bitku v hre World of Tanks (Svet tankov). Po 22 hodinách pri počítači svojim priaznivcom oznámil, že si ide dať cigaretu. Z pauzy sa už nevrátil, pretože zomrel.

Vigneaultov profil na službe Twitch, ktorá slúži na zdieľanie videí z hrania počítačových hier, udáva, že počas piatich rokov, keď cez internet vysielal zábery svojho hrania, vybral na charitu takmer 11-tisíc dolárov (10,4-tisíca eur).

22 debata chyba
Viac na túto tému: #PC #počítačová hra #herný maratón