V Heidelbergu narazil muž autom do ľudí, jeden zo zranených zomrel

Polícia v Nemecku postrelila muža, ktorý v sobotu zjavne zámerne nabúral autom do chodcov v juhozápadnom meste Heidelberg. Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Sedemdesiattriročný muž neskôr svojim ťažkým zraneniam v nemocnici podľahol, oznámila polícia. Ľahko sa zranili tridsaťdvaročný Rakúšan a 29-ročná žena z Bosny.

25.02.2017 19:24 , aktualizované: 26.02.2017 08:56
debata (100)

Vodič, ktorý bol ozbrojený nožom, sa pokúsil ujsť po tom, čo zrazil vozidlom chodcov, oznámil policajný hovorca. Hovorca vylúčil, že by išlo o teroristický čin. Vodič má podľa polície 35 rokov a je to nemecký občan, jeho meno nezverejnili.

Polícii sa nakoniec muža podarilo postreliť. Zranenia utrpeli traja chodci, jeden z nich vážne. Vodič bol takisto zranený a nachádza sa v nemocnici. Motív mužovho konania nie je zatiaľ známy.

Incident sa stal okolo 16. hodiny v centre mesta na Bismarckovo námestí, povedal policajný hovorca. Schätzle tiež povedal, že nemôže potvrdiť informácie miestnych médií, podľa ktorých bol muž duševne chorý. Muž konal sám.

Žiadne informácie o jeho totožnosti ani možnom motíve jeho činu nie sú zatiaľ k dispozícii. Polícia nevychádza z „islamského motívu“, nemôže ho dementovať ani potvrdiť, napísal magazín Spiegel.

Miesto činu bolo večer stále uzavreté a policajné odborníci prezerali automobil. Nemecká verejnosť vníma podobné správy mimoriadne citlivo po decembrovej tragédii v Berlíne, kde páchateľ teroristického útoku vrazil s kamiónom do davu ľudí na vianočnom trhovisku a jedenásť ich zabil.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hrozba teroristických útokov