Autá vrazili do davu v New Orleanse aj v Londýne, desiatky zranených

Viac ako 30 zranených si vyžiadali autonehody v americkom New Orleans a v britskom Londýne. Oba prípady podľa vyjadrení polície nesúvisia s terorizmom.

26.02.2017 09:14 , aktualizované: 17:00
debata (50)

Päť ľudí previezli v nedeľu so zraneniami do nemocnice po tom, ako auto narazilo do skupiny chodcov v juhovýchodnej časti Londýna. S odvolaním sa na políciu o tom informovali miestne médiá. Stav jedného z celkove piatich chodcov je hodnotený ako kritický; zvyšní štyria zranení sa nachádzajú v stabilizova­nom stave.

Podľa údajov polície, ktoré priniesla stanica BBC, zostáva v kritickom stave 25-ročný muž, zatiaľ čo stav iného 25-ročného muža a 35-ročnej ženy, označovaný spočiatku takisto za kritický, sa podarilo stabilizovať. Do nemocnice previezli so zraneniami aj dvoch mužov vo veku 36 a 45 rokov.

K incidentu došlo dopoludnia na ulici Bromley Road vo štvrti Bellingham. Podľa britskej agentúry PA vozidlo najskôr vrazilo do steny a následne sa zrazilo s chodcami. Vodiča ešte na mieste zadržali pre podozrenie zo spôsobenia vážneho zranenia nebezpečnou jazdou.

Bližšie pozadie incidentu nie je zatiaľ jasné. Metropolitná polícia však podľa televízie BBC uviedla, že nič nenaznačuje súvisu s terorizmom. Chodcov ošetrili na mieste pred tým, ako ich previezli do neďalekých nemocníc. Rozsah ich zranení nie je známy.

Údajne opitého vodiča zatkol prítomný policajt mimo služby. Podľa vyjadrenia londýnskej metropolitnej polície zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mohol incident súvisieť s terorizmom. Okolie miesta udalosti medzičasom opäť sprístupnili verejnosti.

Auto vrazilo do davu v New Orleanse, 28 zranených

Najmenej 28 ľudí utrpelo v sobotu vážne zranenia v americkom meste New Orleans, keď auto vrazilo do davu, ktorý sa prizeral karnevalovému sprievodu.

Okolnosti incidentu neboli bezprostredne jasné, avšak vyšetrovatelia vylúčili teroristický motív. Polícia vzala do väzby jedného muža podozrivého z vedenia motorového vozidla pod vplyvom omamnej látky. Do nemocnice previezli 21 zranených, z ktorých päť je vo vážnom stave.

K udalosti došlo v sobotu večer v historickom centre New Orleansu počas slávnostného sprievodu Krewe of Endymion. Ten prechádza veľkému new orleanskému karnevalu Mardi Gras, ktorý sa bude konať na budúci týždeň.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #USA #new orleans