Na židovskom cintoríne vo Filadelfii vyčíňali vandali

Podľa filadelfskej polície bolo viac ako 100 náhrobných kameňov na lokálnom židovskom cintoríne zničených útokom zatiaľ neznámych vandalov.

27.02.2017 13:04
debata (10)

V nedeľu ráno zavolal jeden z návštevníkov cintorína polícia s tým, že tri náhrobné kamene jeho príbuzných boli zničené. Pre britský denník The Guardian hovorkyňa polície povedala: „Cintorín sme skontrolovali a zistili sme, že poškodených je asi ďalších 100 náhrobných kameňov“.

Tento útok prišiel necelý týždeň po tom, čo sa podobný incident odohral v St.Louis, kde poškodili dokonca 150 náhrobných kameňov.

Denník predpokladá, že tento posledný útok podnieti Donalda Trumpa k väčšej aktivite v tejto otázke, pretože zatiaľ mu židovské skupiny, ako aj politickí oponenti, vyčítajú nedostatočné reakcie na zvýšenie antisemitistických útokov a nálad v USA.

Hovorca izraelského ministra zahraničných vecí Emmanuel Nahshon označil útok vo Filadelfii za šokujúci, ale zároveň vyjadril presvedčenie, že americké úrady urobia všetko v ich kompetenciách, aby vinníkov našli a potrestali.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #židia #cintorín #vandali #Filadelfia