Facebook scenzuroval erotickú olejomaľbu austrálskeho umelca

Sociálna sieť Facebook znemožnila istej austrálskej aukčnej spoločnosti inzerovanie maľby uznávaného umelca, na ktorej je znázornená ľudská nahota.

01.03.2017 21:46
debata (5)

Olejomaľba s názvom „Milenky“ od austrálskeho maliara Charlesa Blackmana zobrazuje dve nahé ženy odpočívajúce na posteli.

Facebook však inkriminované výtvarné dielo odmietol propagovať s tým, že ide o „produkty a služby pre dospelých“, informovala dnes spravodajská stanica BBC. Šéf aukčného domu Mossgreen Paul Summer označil uvedené rozhodnutie za „smiešne“. „Je to veľmi pekný obraz, ktorý nie je otvorene sexuálny,“ dodal.

„Takéto inzeráty vedú k negatívnym pocitom našich užívateľov, preto máme k podobným záležitostiam nulovú toleranciu,“ reagoval Facebook, pričom jeho predstavitelia zdôraznili, že rozhodnutie je konečné. „Je to ako návrat do 50. rokov. Cenzurovať takéto veci je smiešne,“ zakontroval Summer.

Blackman (88) je všeobecne považovaný za posledného žijúceho predstaviteľa silnej generácie austrálskeho výtvarného umenia 20. storočia. Je súčasníkmi boli modernisti Arthur Boyd, Sidney Nolan a Albert Tucker.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #maľba #umelec