Turci zadržali Rusku podozrivú z kontaktov s vrahom ruského veľvyslanca

Turecká polícia zadržala v Ankare ruskú občianku, ktorá mohla byť v spojení s vrahom ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova. S odvolaním sa na tureckú televíziu A Haber o tom v pondelok informovala agentúra TASS.

06.03.2017 09:44
Turkey Russian Ambassador Foto:
Vrah, turecký policajt Mevlüt Mert Altintaş (22) mimo služby (vľavo vzadu), a jeho obeť, ruský veľvyslanec Andrej Karlov (62), tesne pred vraždou.
debata (5)

Podľa tohto zdroja sa 33-ročná Ruska vlani v novembri telefonicky niekoľkokrát spojila s neskorším Karlovovým vrahom Mevlütom Mertom Altintašom. Boli v kontakte aj prostredníctvom aplikácie WhatsApp.

Agentúra RIA Novosti v pondelok s odvolaním sa na turecké médiá uviedla, že žena je zapletená aj do organizovania poskytovania sexuálnych služieb v päťhviezdičkových hoteloch v Ankare.

Veľvyslanectvo Ruska v Ankare zatiaľ agentúre RIA Novosti neposkytlo komentár k vývoju vyšetrovania Karlovovej vraždy.

Altintaš zabil Karlova 19. decembra 2016 na vernisáži v jednej z ankarských galérií. Iba 22-ročný vrah bezprostredne po čine vykrikoval, že išlo o pomstu za bombardovanie a dobytie severosýrskeho mesta Aleppo. Turecká polícia útočníka zastrelila.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie začal trestné konanie v súvislosti s podozrením, že Karlovova vražda bola aktom medzinárodného terorizmu. Prípadom sa spoločne zaoberajú ruskí a tureckí vyšetrovatelia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Turecko #Andrej Karlov