Çavuşoglu v Nemecku: Nepoučujte nás o ľudských právach a demokracii

Turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Çavuşoglu, ktorý v utorok navštívil severonemecký Hamburg, kde sa v rezidencii tureckého konzula stretol s pozvanými hosťami a následne s priaznivcami pred rezidenciou, obvinil spolkovú republiku zo zasahovania do vnútorných záležitostí krajiny polmesiaca.

07.03.2017 23:09
Mevlüt Çavuşoglu Foto: ,
Turecký minister zahraničia Mevlüt Çavuşoglu.
debata (8)

Šéf tureckej diplomacie, ktorý musel rezignovať na plánovaný míting v inej lokalite Hamburgu pre nedostatočné protipožiarne vybavenie tamojšej haly, konštatoval, že postoj Nemecka je nedemokratický a dodal, že sa usiluje o systematický odpor voči Turecku.

„Prosím, prestaňte nám dávať lekcie o ľudských právach a demokracii,“ vyhlásil podľa nemeckých elektronických médií hosť z Ankary, ktorého v stredu čakajú pracovné raňajky s nemeckým rezortným kolegom Sigmarom Gabrielom. Zároveň poznamenal: Pred nikým nepôjdeme na kolená, iba pred Alahom.

V príhovore k stúpencom, ktorí si pred Çavuşoglovým vystúpením zaspievali tureckú štátnu hymnu, minister zároveň konštatoval, že kým všetky teroristické organizácie sa môžu v Nemecku vyjadrovať, tureckej vláde sa v tom pokúšajú zabrániť.

Podujatie zabezpečovali nemeckí policajti, na miesto prišiel dokonca aj miestny policajný prezident Ralf Martin Meyer.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Turecko #Mevlüt Çavuşoglu