Americká armáda rieši škandál so snímkami nahých vojačiek

Štyri zložky amerických ozbrojených síl riešia škandál týkajúci sa zverejňovania fotografií, na ktorých sú údajne zachytené nahé vojačky.

10.03.2017 15:28
debata (72)

Už minulý týždeň sa objavili správy, že príslušníci americkej námornej pechoty publikovali na facebooku, v rámci súkromnej skupiny Marines United s 30-tisíc členmi, zábery nahých či spolovice obnažených vojačiek. Fotografií tam boli údajne stovky. Prípad je v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Podľa štvrtkového článku Business Insider sa ale podobné praktiky vzťahujú aj na ďalšie zložky ozbrojených síl.

Podľa serveru BBC News vojaci často najprv umiestnili na internet fotografiu svojej ženskej kolegyne v oblečení, ktorú získali z jej účtu na niektorej zo sociálnych sietí. Následne sa opýtali ďalších, či nemajú snímku tejto ženy bez oblečenia. Fotografie nahých vojačiek nazývali „úlovky“.

Pri fotografiách sú niekedy aj mená a ďalšie podrobnosti o ženách, vrátane toho, na akom mieste slúžia. Snímky, ktoré vojaci zrejme sami tajne zhotovovali alebo napríklad získali od bývalých partnerov vojačiek, sú tiež často sprevádzané oplzlými komentármi.

„Potom, čo Business Insider vo štvrtok upozornil na istú stránku na zdieľanie fotografií, sme sa záležitosťou začali zaoberať a berieme ju veľmi vážne. Zatiaľ ale nemôžeme potvrdiť žiadne detaily o spomínanej stránke, ani či sú do aféry zapletení niektorí členovia letectva,“ uviedli vo vyhlásení americké vzdušné sily.

72 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #nahé fotky #Americká armáda