Po 24 hodinách ďalší útok v Düsseldorfe

Iba deň po útoku sekerou na hlavnej železničnej stanici v Düsseldorfe došlo v tomto nemeckom meste v piatok k útoku zatiaľ neznámeho páchateľa na 80-ročného dôchodcu.

10.03.2017 21:00
Düsseldorf, vlaková stanica, stanica, nástupište Foto:
Prázdne vlakové nástupište v nemeckom meste Düsseldorf, na ktorom došlo vo štvrtok k incidentu, ktorý si vyžiadal sedem obetí.
debata (93)

Hovorkyňa polície uviedla, že príslušníci bezpečnostných zložiek intenzívne pátrali po útočníkovi, nepotvrdila však informáciu časti nemeckých spravodajských serverov o tom, že útočník použil mačetu.

Pátraciu akciu, do ktorej sa zapojila aj posádka policajného vrtuľníka a príslušníci útvaru osobitého určenia, vo večerných hodinách prerušili, vyšetrovanie kauzy však pokračuje.

Poškodeného previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice, senior však nie je v ohrození života. Polícia dúfa, že ho v krátkom čase bude môcť vypočuť. Pozadie útoku zostáva zatiaľ úplne zahalené rúškom tajomstva.

Duševne chorý tridsiatnik pochádzajúci z Kosova zaútočil vo štvrtok sekerou na düsseldorfskej hlavnej železničnej stanici a spôsobil sčasti vážne zranenia celkovo deviatim ľuďom. Polícia útočníka, ktorý trpí na paranoidnú schizofréniu, zadržala. Prokuratúra v piatok informovala o tom, že poputuje do psychiatrickej liečebne.

Nič doteraz nenaznačuje, že by medzi oboma útokmi jestvovala súvislosť.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko #Dôchodcovia #Dusseldorf