Šéf reťazca Tesco žartom označil belošských šéfov za ohrozený druh

Belošskí muži na vedúcich miestach sa stávajú ohrozeným druhom, pretože firmy čoraz častejšie uprednostňujú ženy a príslušníkov etnických menšín. Vyhlásil to podľa serveru BBC predseda správnej rady britského reťazca Tesco John Allan na obchodnej konferencii.

12.03.2017 09:12
debata (9)

Allan neskôr však svoje slová označil za žart.

„Po tisíc rokov zastávali všetky tieto miesta muži. Teraz sa kyvadlo veľmi výrazne prehuplo opačným smerom,“ povedal Allan na konferencii. „Ak ste muž a beloch, ste ohrozený druh a musíte pracovať dvakrát tvrdšie,“ dodal. Neskôr uviedol, že svoju poznámku nemyslel vážne.

„Hovoril som k skupine začínajúcich členov správnych rád, medzi ktorými bol aj rad žien a chcel som ich nejako povzbudiť, preto som v reči použil farbistý obrat,“ povedal denníku Guardian.

„Mal to byť humor, trocha nadsádzky,“ dodal. Chcel vraj svojimi slovami vyjadriť, že teraz je tá správna doba pre ženy a príslušníkov etnických menšín, ktorí sa chcú v podnikateľskom sektore presadiť.

Allan sa takisto označil za veľkého zástancu väčšej pestrosti vo vedení podnikov a oľutoval, že jeho výroky vzbudili opačný dojem. Agentúra Reuters však upozornila, že v dvanásťčlennej rade spoločnosti Tesco sú iba tri ženy a že všetci je členovia rady sú belosi.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesco #John Allan