Merkelová pre nepriaznivé počasie odložila cestu do USA

Na utorok plánovanú návštevu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Spojených štátoch museli preložiť na piatok z dôvodu nepriaznivého počasia, ktoré má dnes v noci zasiahnuť východné pobrežie USA. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

13.03.2017 20:24
Nemecko, Angela Merkelová Foto: ,
Nemecká kancelárka Angela Merkelová.
debata (18)

Americká národná meteorologická služba (NWS) vydala varovanie pred snehovou víchricou pre všetkých šesť štátov USA tvoriacich Nové Anglicko, celé štáty New York a New Jersey a časti štátov Pensylvánia, Ohio, Západná Virgínia, Maryland a Delaware. V zahrnutom regióne ležia aj veľké mestá ako Washington, Baltimore, Filadelfia, New York či Boston.

V najviac postihnutej oblasti, siahajúcej od juhovýchodnej Pensylvánie po juh Nového Anglicka, by mohlo napadať od 30 do 45 centimetrov snehu. Americké letecké spoločnosti už na dnes a utorok miestneho času zrušili približne 4 000 letov.

Merkelová má s americkým prezidentom Donaldom Trumpom počas svojej prvej návštevy vo Washingtone od jeho nástupu do funkcie hovoriť o summite skupiny G20, ktorý sa uskutoční v Nemecku, a tiež o budúcnosti transatlantických vzťahov. Merkelová sa vo februári stretla na bezpečnostnej konferencii v Mníchove s Trumpovým viceprezidentom Mikeom Penceom.

Kancelárka vyjadrila ochotu spolupracovať aj s novou americkou administratívou a od Trumpovho nástupu pokračuje v obvyklom režime bilaterálnych vzťahov oboch krajín. Donald Trump opakovane kritizoval utečeneckú politiku Angely Merkelovej, ktorú v jednom rozhovore označil za katastrofálnu.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Angela Merkelová #Donald Trump