Môj syn nebol terorista, tvrdí otec útočníka z Paríža

Otec 39-ročného francúzskeho občana Ziyeda Bena Belgacema, ktorého v sobotu zastrelili na parížskom letisku Orly, keď sa hliadkujúcej vojačke pokúsil zobrať zbraň, v nedeľu povedal, že jeho syn nebol džihádista.

19.03.2017 13:19
debata (37)

„Absolútne neprichádza do úvahy, aby môj syn bol terorista,“ povedal pre rozhlasovú stanicu Europe 1 Belgacemov otec, ktorého v nedeľu prepustili z vyšetrovacej väzby, kam ho po synovom čine vzala polícia spolu s druhým synom a jeho bratrancom.

Otec útočníka z parížskeho letiska ďalej pre Europe 1 povedal, že jeho syn sa nemodlil a pil alkoholické nápoje. „Stačí byť pod vplyvom alkoholu a marihuany a hneď máte, čo ste mať nechceli,“ povedal Belgacemov otec.

Francúzske úrady označili v sobotu Belgacema za moslimského radikála, pričom parížsky prokurátor Francois Molins v sobotu uviedol, že bol v minulosti viackrát väznený a vyšetrovaný pre podozrenia z radikalizmu.

Belgacem vyzbrojený revolverom kalibru 9 mm v sobotu približne o 08.30 h napadol trojčlennú vojenskú hliadku, v ktorej bola aj jedna žena. Tej priložil pištoľ k hlave, použil ju ako ľudský štít a nakrátko jej vytrhol z rúk útočnú pušku. Počas útoku kričal: „Som tu, aby som zomrel za Alaha.“

Dvaja ďalší členovia hliadky však na útočníka celkovo osemkrát vystrelili, pričom ho smrteľne zranili. Vojačka zostala po útoku v šoku, avšak neutrpela nijaké zranenia.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #hrozba teroristických útokov #Paríž #orly