Učiteľka, ktorú v Londýne zabil terorista, išla po dcéry do školy

Učiteľku španielčiny Ayshu Fradeovú (43), ktorá je jednou z dvoch civilných obetí stredajšieho útoku v Londýne, zabil terorista na Westminsterskom moste, keď smerovala do neďalekej školy po svoje dve dcéry vo veku osem a 11 rokov.

23.03.2017 12:51
Keith Palmer, Londýn, kvety Foto: ,
Kvety a fotografia zabitého policajta Keitha Palmera na Whitehall neďaleko budovy parlamentu v Londýne.
debata (4)

Fradeová sa narodila vo Veľkej Británii, jej matka však pochádzala zo španielskej Galície a jej otec mal cyperský pôvod, uviedla stanica Sky News.

Jej úmrtie vo štvrtok s odvolaním sa na jej príbuzných v Galícii, ktorí by ešte vo štvrtok mali prísť do Londýna, potvrdilo aj španielske ministerstvo zahraničných vecí.

Fradeová vyučovala španielčinu na DLD College London ležiacej neďaleko miesta útoku. Riaditeľ tejto inštitúcie ju označil za v kolektíve „vysoko cenenú a milovanú“ pracovníčku.

Spoločne s Fradeovou pri útoku prišiel o život aj vyše 50-ročný, doposiaľ neidentifikovaný muž a tiež policajt Keith Palmer.

Palmera vyznamenajú in memoriam

Neozbrojeného Palmera (48) útočník dvoma nožmi na smrť dobodal pred budovou parlamentu po tom, ako predtým autom narazil do zábradlia.

Polícia posmrtne udelí Palmerovi vyznamenanie.

„Zlomilo mi to srdce. Moje myšlienky sú s rodinou, priateľmi a kolegami Keitha Palmera. Bol to statočný muž,“ uviedol konzervatívny poslanec James Cleverly, ktorý s Palmerom v minulosti slúžil v kráľovskom delostrelectve.

Útočník v stredu na londýnskom Westminsterskom moste najprv autom narazil do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu.

Policajti doposiaľ neidentifikovaného útočníka postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #teroristický útok #učiteľka #útok v Londýne #Aysha Fradeová