Putin prijal v Kremli francúzsku prezidentskú kandidátku Le Penovú

Rusko nemá v úmysle ovplyvňovať prezidentské voľby vo Francúzsku, ale má právo byť v kontakte s predstaviteľmi jeho politických síl.

24.03.2017 17:29
putin, le penová Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin a kandidátka na francúzsku prezidentku Marine Le Penová
debata (59)
Uviedol to dnes ruský prezident Vladimir Putin, keď sa v Moskve stretol s kandidátkou na úrad francúzskeho prezidenta a šéfkou nacionalistickej strany Národný front (FN) Marine Le Penovou. „Našim vzťahom s Francúzskom pripisujeme veľký význam a usilujeme sa udržiavať rovnaké vzťahy s predstaviteľmi súčasnej vlády, ako aj opozície. Nehodláme akokoľvek ovplyvňovať udalosti (francúzske prezidentské voľby), ale máme právo byť v kontakte so všetkými predstaviteľmi politických síl v tejto krajine tak, ako to robia naši partneri napríklad v Európe alebo v Spojených štátoch,“ povedal na stretnutí s Le Penovou ruský prezident.

Pred stretnutím s Putinom navštívila Le Penová v Moskve výstavu venovanú francúzskemu kráľovi Ľudovítovi IX. a relikviám zo Sainte-Chapelle v Paríži, ktorá sa koná v Chráme dvanástich apoštolov v Kremli.

Ešte pred návštevou Kremľa sa francúzska politička stretla s členmi výboru ruskej Štátnej dumy pre zahraničné záležitosti. Na návštevu Moskvy, ktorá sa koná necelý mesiac pre francúzskymi prezidentskými voľbami, ju pozval práve predseda tohto výboru Leonid Sluckij.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Marine Le Penová