United Airlines nevpustili na palubu lietadla dve dievčatá v legínach

Na americkú leteckú spoločnosť United Airlines sa na sociálnych sieťach zniesla ostrá kritika za to, že nevpustila na palubu svojho stroja dve dievčatá oblečené v obtiahnutých legínach.

27.03.2017 14:08
debata (27)

K incidentu došlo v nedeľu ráno na linke z Denveru do Minneapolisu, citovala stanica BBC aktivistku Shannon Wattsovú.

Svedkyňa na Twitteri napísala, že keď chcelo päť dievčat nastúpiť v Denveri do lietadla, pracovník spoločnosti ich u nástupnej brány „nútil“, aby sa prezliekli alebo si obliekli cez legíny šaty. Jedno z dievčat malo iba desať rokov, dodala.

Napokon pustil do lietadla iba tri z nich, ktoré si obliekli cez odev, ktorý mali na sebe, šaty, a zvyšným dvom v odlete zabránil.

United Airlines sa na internete obhajovali, že dievčatá cestovali na letenku určenú pre zamestnancov United Airlines, ich rodinných príslušníkov a ich hostí, u ktorej je predpísaný štýl oblečenia (dress code) reprezentujúci túto leteckú spoločnosť.

Tieto letenky sú bezplatné alebo s výraznou zľavou. Letecká spoločnosť však vyžaduje, aby cestujúci nemali oblečené napríklad „obtiahnuté topy, nohavice či šaty z lycry či spandexu“, minisukne, odhalené brucho či obuté plážové šľapky.

United Airlines súčasne objasnili, že všetci riadni, platiaci zákazníci spoločnosti sú u nej vítaní aj v legínach.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #United Airlines