Dostihového koňa museli pre Trumpa premenovať, bude sa volať Fake News

"Žiaľ, po tom, ako sa Donald Trump stal americkým prezidentom, bolo pôvodné meno žrebca problematické", oznámila Samantha Damesová z juhoafrickej Národnej dostihovej asociácie.

27.03.2017 17:46
debata (37)

‚President Trump‘ si najprv správaním vyslúžil kastráciu, teraz musel strpieť prekrstenie – rozhodla o tom juhoafrická Národná dostihová asociácia NHA pod vplyvom rozruchu okolo pôvodného mena predmetného mladého koňa.

Samantha Damesová z oddelenia registrácie NHA túto skutočnosť e-mailom oznámila majiteľom koňa zo stajne Snaith Racing kouča Justina Snaitha a jeho brata Jonathana, ktorý k tomu podotkol: „Možno dostali sťažnosť z Bieleho domu.“ Citoval ho Racing Post.

Potus nevyhovel

Damesová a jej šéfstvo zjavne stavili na podprahové vnímanie, keď sa zamietavo vyjadrili aj k navrhovanej alternatíve: „Nemôžeme povoliť ani meno Potus, lebo manažment cíti, že je príliš kontroverzné.“

Skratka znamená ‚President of the United States‘ (V preklade: Prezident Spojených štátov amerických". Popoťahovaný valach sa napokon bude volať Fake News, čiže Falošné správy.

„Sústavne nahlas erdžal a nekoncentroval sa na tréningy. Bol extrémne tvrdohlavý. Vyskúšali sme aj tienidlá a vyväzovanie jazyka, ale zostával spurný a nezvládateľný, Po rozume mu behalo jediné: skočiť na každú kobylu. Nemali sme teda inú možnosť, než ho šmyknúť,“ vyhlásil o pôvodnom Presidentovi Trumpovi a dôvodoch vedúcich ku kastrácii začiatkom marca kouč Justin Snaith z Philippi pri Kapskom Meste.

Džentlmen

„Zjavne mal sám o sebe vysokú mienku a spôsoboval nám značnú frustráciu. Od zákroku je ako baránok a má džentlmenské maniere,“ nemenej potmehúdsky uviedol za rodinnú značku Jonathan Snaith.

Racing Post pri preberaní témy skonštatoval, že ‚President Trump‘ síce zostal aj po odňatí mužnosti arogantný, ale ako valach už si počína pokojnejšie a darí sa mu skvele.

Ryšavý menovec americkej hlavy štátu stál na vlaňajšej aprílovej aukcii Emperors Palace Select Yearling Sales 200-tisíc randov (14 500 eur), zaplatil ich Etienne Braun. ‚President Trump‘ alias Fake News sa ešte neobjavil na dráhe.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Južná Afrika #Donald Trump