V Peru po núdzovom pristátí zhorelo lietadlo, 141 ľudí sa zachránilo

Lietadlo so 141 ľuďmi na palube začalo horieť po tom, ako v noci na stredu núdzovo pristálo v meste Jauja v strednej časti Peru.

29.03.2017 08:18
debata

Nehoda si nevyžiadala nijaké obete na životoch ani vážne zranenia, všetkým pasažierom aj posádke sa totiž z Boeingu 737 podarilo včas vystúpiť.

Mnoho osôb však utrpelo ľahšie zranenia, uviedol na svojej webovej stránke denník El Comercio. Na jednom z videí, ktoré sa objavili v peruánskych médiách, vidieť ako z lietadla utekajú ľudia. Stroj podľa tohto záznamu zjavne zišiel z pristávacej dráhy, mal zlomené krídlo a valil sa z neho dym a plamene.

K incidentu došlo okolo 23:00 hod SELČ. Niektorí zo svedkov uviedli, že pilot stratil nad strojom kontrolu pre silný vietor. Iní zase vyjadrili presvedčenie, že požiar zapríčinila explózia jednej z pneumatík.

Lietadlo spoločnosti Peruvian Airlines smerovalo z metropole Lima do mestečka Jauja, ktoré bolo v uplynulých týždňoch prakticky odrezané od zvyšku krajiny pre ničivé záplavy.

Silné dažde, zosuvy pôdy a záplavy, ktoré sú miestnymi médiami považované za najhoršiu prírodnú katastrofu od roku 1998, si doposiaľ vyžiadali najmenej 90 obetí na životoch. Najhoršia je pritom situácia na severe Peru.

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #požiar #Peru #núdzové pristátie