V USA zabil 36-ročný muž osem ľudí, vrátane šerifa

Osem ľudí vrátane zástupcu šerifa zastrelil v sobotu na troch rôznych miestach v americkom štáte Mississippi tridsaťšesť ročný muž. Informoval o tom miestny denník The Clarion-Ledger. Polícia podozrivého už zadržala. Motív jeho činu, ani totožnosť obetí, zatiaľ nie sú známe.

28.05.2017 18:32
debata (33)

Tragédia sa stala vo vidieckom okrese Lincoln, ktorý leží južne od metropoly štátu Mississippi Jackson. Páchateľ strieľal v dvoch domoch v meste Brookhaven a v jednom v obci Bogue Chitty.

Podľa miestneho denníka je podozrivým zo zabitia ôsmich ľudí Cory Godbolt. V rozhovore, ktorý poskytol novinármi počas zatýkania, uviedol, že čin spáchal, pretože „miloval svoju ženu a deti“. Povedal tiež, že sa pohádal s príbuznými, pretože chcel „svoje deti vziať domov“. Či sú jeho deti alebo príbuzní medzi obeťami streľby, nie je jasné.

K rodinnej hádke podľa všetkého niekto zavolal políciu a práve privolaný zástupca šerifa sa stal jednou z obetí strelca, ktorý podľa svojich slov plánoval po svojom čine spáchať samovraždu, došli mu ale náboje.

Guvernér štátu Mississippi Phil Bryant čin označil za „nezmyselnú tragédiu“. Smútok vyjadril aj nad smrťou policajta. „Až príliš často prichádzame o tých najlepších medzi nami,“ povedal.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vražda #Mississippi