Johnny Depp hovoril v náznakoch o zavraždení Donalda Trumpa

Americký prezident Donald Trump má medzi umelcami mnohých odporcov, máloktorý to však dal verejne najavo tak kontroverzným spôsobom, ako herec Johnny Depp počas štvrtkového vystúpenia na festivale v britskom Glastonbury.

23.06.2017 11:02
Herec Johnny Depp. Foto: ,
Herec Johnny Depp.
debata (19)

Hollywoodska hviezda stovkám divákov povedala, že je „možno na čase“, aby opäť nejaký „herec zavraždil prezidenta“.

Depp uvádzal na pódiu svoj film z roku 2004 Libertin, kedy si neodpustil kritické slová na Trumpovu adresu. „Mohli by sme sem priviesť Trumpa?“ spýtal sa davu približne 1 500 divákov, ktorí otázku ocenili bučaním. „Myslím, že potrebuje pomoc,“ snažil sa vysvetliť svoj postoj k šéfovi Bieleho domu, ktorý je všeobecne veľmi neobľúbený v hereckých kruhoch.

„Kedy naposledy zavraždil herec prezidenta?“ pokračoval Depp v narážke na smrť Abrahama Lincolna, ktorého počas divadelného predstavenia v roku 1865 zabil herec John Wilkes Booth. Následný aplauz prerušil Depp žartom so slovami: „Aby bolo jasné, ja nie som herec, živím sa klamaním.“ Depp ešte predtým priznal, že jeho vyhlásenie určite vyvolá búrlivé reakcie, čo „bude hrozné“.

Depp nie je prvou americkou celebritou, ktorá verejne hovorila o Trumpovej násilnej smrti. Speváčka Madonna v januári vyhlásila, že „veľmi veľa premýšľa o tom, ako vyhodiť Biely dom do povetria“, po následnej kritike však svoje slová označila za vytrhnuté z kontextu. Rapper Snoop Dogg zase v jednom zo svojich klipov strieľal maketou pištole na postavu predstavujúcu Trumpa. Deppov komentár sa na sociálnych sieťach dočkal zmiešaných reakcií, keďže niektorí jeho kritici pripomínali nedávnu streľbu na popredného republikánskeho kongresmana Steva Scalisea.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #Donald Trump