Putin: Som obyčajný človek, ktorý rád číta a počúva Mozarta

Ruský prezident Vladimir Putin je obyčajný človek, ktorý žije normálny život. Sám seba tak charakterizoval v televíznej debate s mladými Rusmi, aj keď pripustil, že má trochu iné povolanie ako ostatné.

21.07.2017 21:48
vladimir putin, putin Foto: ,
Putin sa objavil v nečakanej póze. Pôsobil ležérne a uvoľnene.
debata (306)

Prezradil, že rád číta historické romány a počúva klasickú hudbu, hlavne Wolfganga Amadea Mozarta. A vyznáva život, lásku a slobodu. „Viete, považujem sa za obyčajného človeka,“ vyhlásil Putin v diskusii s mladými Rusmi vo veku desať až 17 rokov, vysielanej v priamom prenose televízie NTV.

„Iste, je potrebné povedať, že nerobím prácu ako ostatní, ale žijem normálny obyčajný život,“ dodal šéf Kremľa pri stretnutí so zvlášť nadanými deťmi v Soči.

Putin povedal, že starostlivo dbá na to, aby mu jeho každodenná agenda umožnila nájsť si chvíľku na počúvanie hudby, prevádzkovanie športu a udržiavanie kontaktu s priateľmi. „Takto som žil už predtým, než som sa stal prezidentom. A málo z toho sa teraz zmenilo, až na určité špecifiká spojené s výkonom prezidentského úradu,“ tvrdí Putin.

„Rád čítam, najmä historické romány, stále s potešením počúvam klasickú hudbu – Bacha, Beethovena, Mozarta. Ale asi najviac Mozarta,“ poodhalil svoj hudobný vkus muž, ktorý si nedávno v Pekingu čakanie na rokovanie s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom skrátil hrou na piano.

Jeden z najmocnejších ľudí sveta dokázal vymenovať aj tri najdôležitejšie hodnoty, ktoré vyznáva. „Život ako taký, láska a sloboda.“

Putin, oblečený neformálne v ľahko rozopnutej košeli bez kravaty, však konštatoval, že jeho pracovný deň končí tak neskoro, že nemyslí na nič iné, než „ísť čo najrýchlejšie do postele“, a nie aby sa pozeral napríklad na Instagram.

„Ak zamestnanci mojej administratívy používajú internet veľmi aktívne, ja osobne ho nepoužívam takmer vôbec,“ zdôraznil Putin.

Vladimir Putin, ktorý v Kremli strávil už 13 rokov, vyhlásil, že sa ešte nerozhodol, či bude znova kandidovať na prezidenta. Voľby hlavy ruského štátu by sa pritom mali uskutočniť v marci budúceho roka a málokto pochybuje o tom, že Putin sa bude usilovať o ďalšie mandát – a že ho tiež získa. „Do začiatku predvolebnej kampane zostáva ešte nejaký čas, uvidíme,“ dodal ruský prezident.

306 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin