Útok v Turku fínska polícia vyšetruje ako teroristický

Hlavným podozrivým, ktorý bol krátko zadržaný po čine, je osemnásťročný Maročan. Polícia zatkla ďalších päť ľudí pri policajnom zásahu v piatok v noci.

18.08.2017 16:21 , aktualizované: 19.08.2017 10:55
debata (36)

Vo fínskom meste Turku polícia zadržala muža, ktorý dobodal niekoľko ľudí. Policajti podozrivého muža postrelili do nohy a potom zadržali. Motív útočníka ešte nie je známy.

Podľa aktuálnych informácií zomreli dvaja ľudia. Šesť ďalších utrpelo zranenia a je v starostlivosti lekárov. Podľa agentúry Reuters to oznámili miestne nemocnice. Či je zadržaný muž podozrivý zo spáchania činu medzi zranenými, je nejasné. Polícia už oznámila, že útočníka strelila do nohy.

Podľa príspevkov zverejnených na twitteri útočník údajne kričal Allahu Akbar (Boh je veľký).

„Polícia postrelila osobu podozrivú zo spáchania trestného činu a osoba bola zadržaná a odporúčame, aby sa ľudia vyhýbali centru Turku,“ uviedla polícia na Twitteri.

„Vláda pozorne sleduje udalosti v Turku a prebiehajúcu policajnú operáciu. Kabinet sa dnes stretne,“ napísal premiér Juha Sipilä na svojom účte na twitteri.

K incidentu došlo na námestí Puutori v centre mesta Turku. Turku, ktoré má približne 180 000 obyvateľov, leží asi 150 kilometrov západne od hlavného mesta.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Fínsko