Železničná nehoda v centrálnom Švajčiarsku si vyžiadala 27 zranených

Vlaková nehoda v Andermatte vo Švajčiarsku si vyžiadala 30 zranených. Nešťastie sa stalo, keď preraďovali lokomotívu. Podľa dostupných informácií sú na mieste sanitky a nikto zo zranených nie je v ohrození života.

11.09.2017 15:36 , aktualizované: 16:57
debata

Pre nehodu uzavreli cestu medzi Göschenenom a Andermattom, ktoré sa nachádzajú v horskom regióne centrálneho Švajčiarska v kantóne Uri.

Nehoda nastala v čase 11:39 SELČ pri zoraďovaní, keď mali lokomotívu cez súbežnú koľaj presunúť zo zadnej časti na prednú, oznámila regionálna železničná spoločnosť Matterhorn Gotthard Bahn. Vlak mal o 11:28 SELČ odísť smerom na Disentis.

Súprava stála na druhej koľaji a okrem lokomotívy zahŕňala päť vagónov s asi sto cestujúcimi. Kantonálna polícia začala vyšetrovanie nehody a vytvorila horúcu telefónnu linku pre príbuzných pasažierov.

Spoločnost Matterhorn Gotthard Bahn zaisťuje spojenia medzi Zermattom, který je východzím bodom k hore Matterhorn, a mestom Disentis, ktoré leží zhruba 140 kilometrov južne od Zürichu. Na 144 kilometroch prekonáva prevýšenie viac než 3300 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #nehoda #Švajčiarsko