Trumpa obvinila z obťažovania aj manželka slávneho hokejistu

Trump mal manželku Luca Robitailleho obťažovať vo výťahu. Údajne bol agresívny a presviedčal ju, že má oveľa viac peňazí ako jej manžel.

13.12.2017 22:14
trump Foto: ,
Zvýšenie počtu leteckých útokov v Afganistane súvisí s novou americkou stratégiou, ktorú v lete predstavil šéf Bieleho domu Donald Trump.
debata (29)

Manželka slávneho hokejistu Luca Robitailleho je ďalšou ženou, ktorá obvinila prezidenta Donalda Trumpa zo sexuálneho obťažovania. K tomu malo dôjsť podľa príspevku, ktorý Stacia Robitaille zverejnila na Twitteri, pred dvadsiatimi rokmi vo výťahu v Madison Square Garden. „Trump bol agresívny a povedal mi, že idem k nemu domov. Smiala som sa a povedala som mu, že mám za muža Rangera. Odvetil, že mi môže garantovať, že môj manžel nezarába také peniaze, ako on,“ napísala Stacia Robitaille a svoj príspevok zakončila hashtagom „ThisIsOurPre­sident“.

Kanaďan Luc Robitaille hral za New York Rangers v rokoch 1992 až 1997, okrem toho vystriedal počas dvadsaťročnej hráčskej kariéry aj dresy tímov Pittsburg Penguins, Detroit Red Wings a Los Angeles Kings, ktorého je v súčasnosti prezidentom. V roku 2009 ho uviedli do Hokejovej siene slávy. Jeho manželka na kritiku zo strany Trumpových priaznivcov, ktorá sa strhla po jej prvom príspevku o Trumpovi, zareagovala ďalším stanoviskom, v ktorom odmieta názor niektorých diskutujúcich, že sa len snaží získať si pozornosť. „Nie som žiadna liberálna ľavičiarka a ani sa nesnažím vynútiť si pozornosť. Len som sa cítila zle, keď som to musela držať sama v sebe,“ napísala Stacia Robitaille.

Celkový počet žien, ktoré Trumpa obviňujú z obťažovania alebo neprístojného správania sa, už stúpol na sedemnásť. Len v pondelok ho zo sexuálneho obťažovania obvinili bývalá Miss Spojených štátov Samantha Holvey, bývalá recepčná v newyorskej Trump Tower Rachel Crooks a podnikateľka Jessica Leeds. Tá tvrdí, že ju Trump, ktorého predtým osobne nepoznala, obťažoval v lietadle. „Bol ako chobotnica, jeho ruky boli všade,“ povedala Leeds na Trumpovu adresu.

Trump tieto obvinenia v stredu ostro odmietol a dal ich do súvisu s bojom demokratov proti jeho osobe. „Sú to falošné obvinenia a vymyslené príbehy od žien, ktoré ani nepoznám a/alebo som ich nikdy nestretol,“ napísal Trump na Twitter. Opozičných demokratov podľa Trumpa mrzí, že „neboli schopní preukázať žiadne (Trumpove – pozn. SITA) pletky s Ruskom“, a tak prechádzajú k novej taktike.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #obťažovanie #Donald Trump