Ruské strategické bombardéry lietali nad Karibikom

Ruské strategické bombardéry, ktoré v minulých dňoch prileteli do Venezuely, vykonali desaťhodinový let nad Karibským morom. V Moskve to dnes oznámilo ruské ministerstvo obrany. Dva bombardéry Tu-160, schopné niesť jadrové zbrane, obrie transportné lietadlo An-124 Ruslan a sprievodné lietadlo Il-62 dorazili do Caracasu v pondelok.

12.12.2018 22:23
Tupolev Tu-160 Foto:
Ruský bombardér Tupolev Tu-160.
debata (124)

Podľa venezuelského ministerstva obrany sa skupina ruských lietadiel vo Venezuele zúčastňuje spoločných manévrov. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že pri lete nad Karibským morom ruské bombardéry sprevádzali venezuelské stroje Su-30 a F-16 a spoločne „plnili letové úlohy“. „Let prebehol prísne v súlade s medzinárodnými pravidlami využívania vzdušného priestoru,“ citovala agentúra TASS informácie ruského ministerstva.

Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničia dnes s odvolaním sa na informácie z Moskvy oznámila, že skupina ruských lietadiel bude vo Venezuele do piatku. Ruské ministerstvo obrany túto informáciu nepotvrdilo. Podľa TASS ruské strategické bombardéry prileteli do Venezuely už po tretí raz, predchádzajúce návštevy sa uskutočnili v rokoch 2008 a 2013.

124 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Venezuela #bombardéry