Neznáme vojenské lietadlá zasiahli proiránske ciele pri hranici s Irakom

Neidentifikované vojenské lietadlá zasiahli v utorok pozície proiránskych spojencov sýrskej vlády neďaleko sýrsko-irackých štátnych hraníc. Informovala o tom organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, na ktorú sa odvolala agentúra DPA.

17.09.2019 12:36
debata (78)

SOHR uviedla, že lietadlá cielili na pozície v dedine Harí, nachádzajúcej sa v okolí východosýrskeho mesta al-Búkamál, neďaleko hraníc s Irakom.

Centrum dodalo, že bezprostredne neboli hlásené obete ani materiálne škody. Ide o druhý útok na proiránskych spojencov neďaleko sýrsko-irackej hranice tento mesiac.

SOHR 9. septembra oznámilo, že najmenej 18 členov proiránskych milícií bolo zabitých, keď neidentifikované vojnové lietadlá útočili na vojenské vozidlá a sklady zbraní v oblasti al-Búkamálu a v jeho východných okrajových obciach, ležiacich na vidieku provincie Dajr az-Zaur.

Irán je dôležitým spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Iránski vojaci a ich spojenecké milície z Iraku a Libanonu bojujú po boku sýrskych vojakov už od vypuknutia protivládneho povstania v Sýrii v roku 2011, ktoré sa začalo v rámci tzv. arabskej jari.

78 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Sýria #Irak #Irán #stíhačky