Spolubývajúcu zobral ako rukojemníčku. Polícia nasadila vrtuľník

Únosca sám zavolal 16. septembra na linku 158, že ma rukojemníčku a dva nože. Oznámil, že sa chce zabiť a neručí za seba. Polícia počula v pozadí, ako žena kričí o pomoc.

21.09.2019 06:00
debata (3)

Po chvíľke muž položil a jeho mobil nebol dostupný. Začalo sa policajné pátranie. Boli preverené miesta, kde sa muž zdržoval a na pomoc bol nasadený i vrtuľník leteckej služby Polície Českej republiky.

VIDEO: Pozrite si netradičný zásah policajtov. Pomocou vrtuľníka zastavili unikajúce auto.

Video

V ten deň vo večerných hodinách 40-ročný muž v Sokolove oznámil 35-ročnej žene, s ktorou spoločne byt užíval, aby si zbalila svoje osobné veci. Ako dôvod uviedol, že spoločne odídu, pretože ho hľadá polícia ohľadne vydaného zatykača a ju si vezme ako rukojemníčku. Po odmietnutí muž vzal z kuchynskej linky dva nože a žena následne zo strachu nasadla do vozidla.

Behom jazdy žena niekoľkokrát požiadala muža o prepustenie, ten však tak neurobil. Na druhý deň 17. septembra v dopoludňajších hodinách, žena využila chvíle, keď muž opustil vozidlo a z mobilného telefónu oznámila miesto, kde sa nachádzajú.

Do niekoľkých desiatok minút boli za pomoci vrtuľníka v rámci pátracej akcie nájdení a muž bol na mieste zadržaný.

Momentálne sa nachádza vo väzbe a kriminalisti začali trestné stíhanie zo spáchania zločinu vydierania a prečinu obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného vyhrážania.

V prípade dokázania viny hrozí únoscovi trest odňatia slobody až na osem rokov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #únos #rukojemníčka #Polícia ČR