Corbyn je v prípade zvolenia odhodlaný zostať vo funkcii premiéra celé obdobie

Líder opozičných labouristov Jeremy Corbyn v nedeľu povedal, že v prípade, ak jeho strana vyhrá najbližšie parlamentné voľby, zostane na poste premiéra počas celého volebného obdobia. Informovala o tom agentúra AP.

22.09.2019 16:36
Corbyn Foto: ,
Líder britských labouristov Jeremy Corbyn.
debata (5)

Sedemdesiatročný Corbyn podľa AP vyvrátil špekulácie o tom, že uvažuje o rezignácii. Corbyn v nedeľňajšej publicistickej relácii stanice BBC povedal, že labouristov do najbližších volieb povedie v pozícii lídra.

Na otázku, či v prípade víťazstva zostane vo funkcii premiéra počas celého volebného obdobia, Corbyn odpovedal „samozrejme“.

Labouristická strana otvorila v sobotu v Brightone svoju jesennú konferenciu, ktorá sa koná v situácii, keď je tábor labouristov rozdelený.

Úvod konferencie poznamenali snahy o zosadenie Toma Watsona z postu podpredsedu strany, čomu zabránil až samotný Corbyn. Watson a Corbyn sa rozchádzali v názoroch v súvislosti s brexitom, uvádza na svojej webovej stránke denník The Guardian.

Corbynov poradca v oblasti politiky Andrew Fisher minulý týždeň ohlásil svoje odstúpenie, napísala na svojej webovej stránke stanica BBC. Fisher podľa britských médií vyjadril pochybnosti v súvislosti s možným víťazstvom Corbyna v najbližších voľbách.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeremy Corbyn