Streľbu na škole v Kalifornii neprežili dvaja študenti, ani útočník

V nemocnici zomrel v piatok šestnásťročný strelec, ktorý vo štvrtok na strednej škole v kalifornskom meste Santa Clarita zabil dvoch spolužiakov a ďalších troch zranil.

16.11.2019 06:28
USA Kalifornia škola streľba zranení Foto: ,
Polícia evakuuje študentov v dôsledku streľby zo strednej školy v štvrti Saugus mesta Santa Clarita na severozápadnom okraji aglomerácie Los Angeles 14. novembra 2019.
debata (13)

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu. Motív útoku podľa polície zatiaľ zostáva neznámy.

Chlapec, podľa učiteľov pokojný a tichý, prišiel vo štvrtok ráno do školy a na nádvorí z batohu vytiahol zbraň. Potom začal strieľať, síce metodicky, ale bez zjavného cieľa. Zásobník vyprázdnil počas štvrť minúty.

Posledné náboj si nechal pre seba, ale rana do hlavy nebola bezprostredne smrteľná. Podľa polície chlapec zomrel v nemocnici v piatok popoludní za prítomnosti svojej matky. Útok sa odohral v deň chlapcových narodenín. Podľa polície nebol nájdený žiadny list na rozlúčku, odkaz či denník.

Po streľbe najskôr podľahlo svojim zraneniam 16-ročné dievča, neskôr zomrel v nemocnici aj 14-ročný chlapec. Obe obete identifikovali ako študentov. Tým bol aj 16-ročný páchateľ útoku, ktorý sa po útoku nachádzal vo vážnom stave po tom, ako si nakoniec sám strelil do hlavy.

Miestom streľby bola stredná škola v štvrti Saugus mesta Santa Clarita na severozápadnom okraji aglomerácie Los Angeles.

Spolu s okolitými školami bola uvedená do uzatvoreného režimu a študenti ju mohli opustiť až neskôr v sprievode ozbrojených policajtov. Znepokojení rodičia čakali na svoje deti v blízkom parku, polícia sa im však ospravedlnila s tým, že školákov prepustí až po vypočutí vyšetrovateľmi.

Hovorca Bieleho domu Judd Deere vyhlásil, že správy o štvrtkovom incidente v Kalifornii sleduje aj prezident Donald Trump.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Los Angeles #Santa Clarita