Explózia v Houstone si vyžiadala dvoch mŕtvych a veľké materiálne škody

Silná explózia v priemyselnom výrobnom podniku v americkom meste Houston zabila v piatok pred svitaním najmenej dvoch ľudí. Výbuch rozbil aj sklá na oknách, strhol strechy, roztrhal garážové dvere a celkovo poškodil domy. Šokovaní obyvatelia teraz posudzujú skazu svojho majetku. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

24.01.2020 14:10 , aktualizované: 19:49
Houston texas explózia ruiny sutiny Foto: ,
Na leteckej snímke sú zničené budovy po mohutnom výbuchu, ku ktorému došlo v severozápadnej časti mesta Houston v americkom štáte Texas v piatok 24. januára 2020.
debata (6)

Policajný veliteľ Art Acevedo uviedol, že po explózii vo výrobnom podniku potvrdili dve obete na životoch. Sila tohto výbuchu rozmetala trosky až do diaľky 800 metrov, dodal Acevedo.

Keď sa väčšinou texaského mesta ozval okolo 04.15 h hlasný zvuk, na miesto okamžite vyrazili hasiči, pohotovostné služby a polícia.

Podľa predstaviteľov úradov sa nešťastie stalo vo výrobnej firme, ktorá sa nachádza 29 kilometrov severozápadne od centra Houstonu.

Nehnuteľnosť a okolité pozemky sa zmenili na dymiace, začiernené trosky. Sila výbuchu spôsobila, že mnoho trosiek bolo porozhadzovaných po okolí a na budovách vyrazila okná aj dvere.

Videozáznam z bezpečnostnej kamery zachytával obrovskú ohnivú guľu, ktorá vznikla vo chvíli explózie.

„(Výbuch) bol taký silný, že nás všetkých vyhodil z postelí. Na našom dome to vytĺklo všetky okná. Všetkým to rozbilo garážové dvere,“ uviedol jeden z miestnych obyvateľov s tým, že domom, ktoré sa nachádzali v blízkosti výbuchu, tlaková vlna odniesla strechy a celá štvrť vyzerá, akoby sa ňou prehnal vojnový konflikt. Hasiči po niekoľkých hodinách dostali požiar v podniku pod kontrolu.

Policajné oddelenie mesta Houston začalo vyšetrovať možný trestný čin, povedal ešte policajný šéf Acevedo novinárom.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #USA #Texas #explózia #houston