Novou kandidátkou vládnej strany na primátorku Paríža sa stala šéfka zdravotníctva

Francúzska ministerka zdravotníctva Agnes Buzynová sa v nedeľu stala novou kandidátkou vládnej strany na post primátorky Paríža. S odvolaním sa na vyhlásenie samotnej Buzynovej o tom informovala agentúra AFP.

16.02.2020 19:35
Agnes Buzynová Foto: ,
Francúzska ministerka zdravotníctva Agnes Buzynová
debata

Buzynová to vyhlásila po tom, čo ruský konceptuálny umelec a aktivista Piotr Pavlenskij zverejnil kompromitujúce video so sexuálnym podtónom, v dôsledku ktorého odstúpil predchádzajúci kandidát vládnej strany na post primátora Paríža v marcových voľbách.

„Idem do toho s cieľom vyhrať,“ povedala Buzynová v nedeľu pre AFP. Aktivista Pavlenskij zverejnil v tomto týždni video a fotografie intímnej povahy, ktoré – ako tvrdí – zobrazujú dnes už exkandidáta na primátora Paríža Benjamina Griveauxa. Pavlenskij vyhlásil, že Griveaux poslal tieto fotografie a videá neznámej mladej žene. V korešpondencii s ňou okrem iného vykreslil paralelu medzi rodinou a väzením.

Griveaux, kandidát francúzskej vládnej strany Republika v pohybe (LREM), sa v dôsledku zmieneného kompromitujúceho videa v piatok stiahol z marcových volieb parížskeho primátora.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #kandidát na primátora #Agnes Buzynová