Šéf českých komunistov skončil v nemocnici. Zrejme dostal infarkt

Šéfa českých komunistov Vojtěcha Filipa v stredu dopoludnia priviezla záchranná služba do nemocnice. Podľa informácií iDNES.cz a MF DNES sa mu priťažilo priamo v kancelárii v sídle strany na ulici Politických väzňov v Prahe.

19.02.2020 11:09
debata (4)

"Môžem potvrdiť, že na ulici Politických väzňov po deviatej hodine zasahovali naši záchranári a lekári pri 65-ročnom mužovi. Muž bol potom prevezený s ochorením kardiovaskulárneho charakteru do nemocnice na Karlovom námestí, "povedala podľa portálu idnes.cz hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jána Poštová.

Prvý podpredseda českého parlamentu Filip mal v stredu prijať sľub od novozvoleného ombudsamana Stanislava Křečka. Šéf KSČM pri ceremónii mal nahradiť predsedu dolnej komory Radka Vondráčka, ktorý je na zahraničnej ceste.

Vojtěch Filip má 65 rokov, je ženatý a má dve deti. V čele KSČM je od októbra 2005, svoj post naposledy obhájil na jar 2018.

V druhej polovici 80. rokov Filip vedome spolupracoval s vojenskou rozviedkou, svoju spoluprácu s ŠtB potvrdil v roku 1986. Jeho meno Falmer je možné nájsť v oficiálnych zoznamoch spolupracovní­kov ŠtB.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #KSČM #Vojtěch Filip