Prezident Zeman pre Pravdu: Do Moskvy pôjdem, prijme ma Putin

Český prezident Miloš Zeman poskytol denníku Pravda exkluzívny rozhovor na Pražskom hrade. Pozrite si časť interview na videonahrávke, kde hovorí o náraste extrémizmu v Európe a o možnosti prijatia eura v Českej republike.

28.02.2020 15:34
debata (202)

Pred niekoľkými týždňami prezident Zeman naznačil, že zvažuje, či pocestuje na oslavy 75. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Moskve. Prekážalo mu totiž kritické vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí v súvislosti s rozhodnutím Českej republiky zaradiť 21. august medzi pamätné dni (ide o dátum, na ktorý pripadá výročie sovietskej okupácie Československa). Teraz pre Pravdu povedal, do Moskvy sa chystá, pričom sa pripravuje jeho stretnutie so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom.

Video: Prezident Miloš Zeman v rozhovore pre Pravdu hovoril o témach extrémizmu, ako aj o budúcnosti eura v ČR.

Video

Veľký rozhovor s prezidentom Zemanom si prečítajte v Pravde na budúci týždeň. Dozviete sa napríklad, ako sa pozerá na protiruské sankcie Európskej únie, ako hodnotí politiku prezidenta USA Donalda Trumpa, čo si myslí o ilegálnej migrácii do EÚ, aj jeho názor na špekulácie o prípadnej prezidentskej kandidatúre premiéra Andreja Babiša.

202 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Miloš Zeman