Mínometný útok na obytný dom na Filipínach zabil dve deti

Dve deti zahynuli a ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia po tom, ako ich dom na juhu Filipín zasiahla delostrelecká mína. Útok sa odohral v čase, keď miestna moslimská menšina oslavovala koniec pôstneho mesiaca ramadán. Informovala o tom agentúra DPA.

25.05.2020 08:32
debata (1)

K explózii došlo v nedeľu popoludní v okrese Datu Saudi-Ampatuan v južnej provincii Maguindanao približne 920 kilometrov od filipínskej metropoly Manila, uviedol šéf miestnej polície Melvin Laguting.

Prvá z obetí, 10-ročné dievča, bola v čase dopadu delostreleckej míny pred domom a zahynula na mieste. Jej 7-ročný brat podľahol zraneniam neskôr v nemocnici. Pri explózii utrpeli zranenia aj rodičia oboch obetí a ich ďalší dvaja súrodenci.

Vyšetrovatelia podľa slov Lagutinga zisťujú, odkiaľ mínometná paľba pochádzala a čo bolo jej motívom. Dodal však, že cieľom útoku bol pravdepodobne zasiahnutý rodinný dom.

Ako pripomína DPA, v provincii pôsobia islamistické povstalecké skupiny, ktoré už boli v minulosti obviňované zo zodpovednosti za podobné útoky. Mínomety však v tejto nestabilnej oblasti podľa agentúry často používajú aj vládne jednotky a rôzne zločinecké skupiny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Filipíny