Štvormesačného chlapca v Česku našli mŕtveho. Matka vraj bola závislá

Príslušníci Polície ČR v sobotu našli telo štvormesačného dojčaťa, po ktorom pátrali od piatku podvečera. Informoval o tom spravodajský portál Českej televízie, podľa ktorej policajti teraz preverujú výpovede dvoch osôb. Bola nariadená aj súdna pitva, ktorá určí príčinu smrti chlapčeka. Podľa výpovedí rodinných známych bola matka závislá na drogách a o dieťa sa nevedela postarať.

30.05.2020 15:41 , aktualizované: 21:45
debata (68)

Matka bola podľa rodiny závislá

Matka štvormesačného Tadeáša, ktorý v piatok v podvečer zmizol aj s kočíkom, bola podľa rodiny závislá na drogách. Práve kvôli tomu, ako sa o chlapčeka starala, na ňu už niekoľkokrát ľudia volali políciu aj úradníkov zo sociálky. Informuje o tom portál idnes.cz.

Sama Veronika prišla podľa informácií pred niekoľkými dňami práve na sociálny odbor s tým, že nemá kde bývať a o dieťa sa nemôže postarať. Nakoniec sľúbila, že pôjde do azylového domu.

„Nestarala sa. Stávalo sa, že ju ľudia stretávali opitú s kočíkom, naháňala ju sociálka aj polícia,“ povedala rodinná známa, ktorá sa niekoľko týždňov o dieťa starala. Naposledy minulý týždeň, čo potvrdzujú aj ľudia, ktorí chlapčeka s družkou jeho dedka – teda „babkou“ – vídali.

Hoci Veronike práve jej 66-ročný otec ponúkol, že jej prenechá trojizbový byt v Neratoviciach a sám sa odsťahuje, aby nemala pocit, že bude pod kontrolou, nefungovalo to. Mali spolu rozpory, ktoré pred tromi týždňami vyvrcholili tým, že mladé dievča zbalilo dieťa a vyrazila na úrad. "Odniesla ho sama na sociálku, že sa nezvláda starať. Robili jej testy na drogy a preukázali jej v krvi pervitín. Vtedy bol Tadeáš týždeň u nás, starali sme sa o neho, "opisuje podľa portálu s plačom príbuzná.

Matka nahlásila zmiznutie v piatok večer

Po štvormesačnom chlapčekovi, ktorý v piatok zmizol i s kočíkom v obci Hořín pri stredočeskom meste Mělník, pátrali policajti i hasiči. Do akcie sa zapojili aj potápači a dron.

Policajná hovorkyňa podľa servera Novinky.cz odmietla uviesť, kde sa chlapčekovo telo našlo.

Matka nahlásila zmiznutie svojho syna v piatok večer okolo 18.30 h. Podľa svojich slov sa opaľovala v zámockom parku v Hoříne a zaspala. Keď sa zobudila, dieťa bolo preč aj s kočíkom. Zalarmovala políciu, ktorá začala okamžite pátrať.

Policajti sa do zámockého parku, kde matka svoje dieťa naposledy videla, vrátili v sobotu ráno. Predpoludním sa do pátrania zapojili aj hasiči. Po malom Tadeášovi Zelenkovi pátrali desiatky ľudí.

Rieky Labe a Vltavu, ktorých sútok je v blízkosti parku prehľadávali policajti z poriečneho oddielu a potápači. Čln brázdil rieku už v piatok večer a nad parkom zase lietal vrtuľník s termovíziou.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #stratené deti