Výbuchy v továrni na pyrotechniku v Turecku, sú mŕtvi aj desiatky zranených

Na najmenej štyroch mŕtvych a 97 zranených sa zvýšil počet obetí mohutných výbuchov, ku ktorým došlo v piatok v továrni na zábavnú pyrotechniku na severozápade Turecka. S odvolaním sa na vyhlásenie tureckého ministra zdravotníctva Fahrettina Kocu o tom Informovala o tom agentúra AP.

03.07.2020 16:30
Turecko továreň pyrotechnika zranení Foto:
Dym stúpa po mohutných výbuchoch, ku ktorým došlo v továrni na zábavnú pyrotechniku pri meste Hendek v provincii Sakarya na severozápade Turecka 3. júla 2020. V čase nešťastia sa v továrni nachádzalo približne 150 pracovníkov, sú obete aj zranení.
debata

V čase nešťastia bolo v továrni nachádzajúcej sa pri meste Hendek v provincii Sakarya 186 pracovníkov.

Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca už spoločne s ďalšími dvoma ministrami odcestoval na miesto nešťastia. Koca informoval o počte obetí. Okrem toho uviedol, že šestnásť zranených bolo neskôr prepustených z nemocnice. Zo zvyšných zranených zamestnancov továrne je podľa jeho slov v kritickom stave iba jeden.

Po výbuchoch a následnom požiari boli na miesto vyslané desiatky hasičov, ktorým prišli na pomoc s hasením aj dve helikoptéry a lietadlo. Podľa Kocu tam tiež zasahovalo 85 sanitiek, 11 záchranných tímov a dve helikoptéry záchrannej služby.

Po príchode záchranných zložiek však výbuchy pokračovali, čo hasičom sťažovalo úsilie dostať oheň pod kontrolu. Situáciu sa im podarilo stabilizovať až po niekoľkých hodinách. Príčinu požiaru už vyšetrujú príslušné orgány.

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko