Irán oznámil, že pozdĺž Perzského zálivu postavil raketové mestá

Iránske revolučné gardy v nedeľu oznámili, že Irán pozdĺž Perzského zálivu buduje podzemné "raketové mestá" na odpaľovanie rakiet, informovala v pondelok spravodajská televízia al- Arabíja. Gardy varovali nepriateľov Iránu pred "nočnou morou".

06.07.2020 11:12
debata (22)

Námorný veliteľ gárd Alí Rezá Tangsírí povedal, že Irán má na pobreží i v mori „mestá“, ktoré dokážu odpaľovať rakety. Irán podľa Tangsírího tieto zariadenia ukáže, kedykoľvek to vedúci predstavitelia krajiny uznajú za vhodné.

„Nepriateľ“ podľa Tangsírího o týchto „raketových mestách“ vie, no informácie, ktoré má k dispozícii, sú falošné. Námorný veliteľ revolučných gárd takisto povedal, že v oblasti Perzského zálivu nebude mier, kým v ňom budú prítomní americkí vojaci.

„Kdekoľvek sú Američania, my sme tam tiež,“ povedal a pripomenul svoje vyjadrenie, že „ak Američania urobia jedinú chybu, budeme ich prenasledovať až do Mexického zálivu“.

Iránske jednotky sú podľa Tangsírího prítomné „všade“ v oblasti Perzského zálivu a Ománskeho zálivu. „Sme na miestach, o ktorých by ste ani neuvažovali. Sme vaša nočná mora,“ dodal.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Irán