Ukrajinská polícia zneškodnila muža, ktorý sa v banke vyhrážal bombou

Ukrajinská polícia zadržala v pondelok muža, ktorý po vstupe do pobočky banky v obchodnom centre Leonardo v Kyjeve jej zamestnancom oznámil, že má v batohu výbušninu. Polícia ho zadržala po vyjednávaní. Počas úspešnej policajnej operácie nebol nikto zranený, informovala agentúra Ukrinform.

03.08.2020 15:32
debata (7)

Podľa tohto zdroja muž po vstupe do banky jej zamestnancom dovolil, aby odišli. Z vlastnej vôle s ním zostala riaditeľka pobočky, napísal na svojom konte na sociálnej sieti Facebook námestník ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko. Počas policajnej operácie zároveň námestník informoval, že polícia s mužom vyjednáva a snaží sa ho presvedčiť, aby sa vzdal.

Heraščenko neskôr informoval, že páchateľom je 32-ročný občan Uzbekistanu Suchrob Rachmanovič Karimov, pričom ho označil za „psychicky labilného“.

Po úspešnom ukončení policajnej akcie Heraščenko na Facebooku potvrdil, že teroristu zajali živého. „Výbuch sa nekonal. Teraz bude súd a potom dlhý trest odňatia slobody,“ napísal.

Podobná rukojemnícka dráma sa odohrala 21. júla v ukrajinskom meste Luck, kde ozbrojený páchateľ zadržiaval 12 hodín ako rukojemníkov cestujúcich linkového prímestského autobusu.

Prezident Zelenskyj splnil požiadavku páchateľa

Zaujímavosťou tohto prípadu je priame zapojenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý splnil jednu z požiadaviek páchateľa, keď nahral a na sociálnych sieťach zverejnil video, v ktorom všetkým odporučil, aby si pozreli dokumentárny film Earthlings z roku 2005. Krátko po oslobodení rukojemníkov Zelenskyj toto video zo svojej stránky na sociálnej sieti Facebook odstránil.

Dva dni po udalostiach v Lucku došlo k rukojemníckej dráme aj v meste Poltava, kde ozbrojený muž zadržiaval jedného policajta.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #bomba #Kyjev #výbušnina #Ukrajina #Volodymyr Zelenskyj