Vykoľajenie vlaku na severovýchode Škótska si vyžiadalo troch mŕtvych

Traja ľudia zahynuli pri nehode osobného vlaku, ktorý sa v stredu vykoľajil na severovýchode Škótska. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AFP.

12.08.2020 14:28 , aktualizované: 18:33
Škótsko / vlak / vykoľajenie / Foto: ,
Hasiči a policajti na mieste vykoľajenia vlaku v Stonehavene na severovýchode Škótska 12. augusta 2020
debata

„Je smutné, že napriek maximálnej snahe záchranárov môžeme potvrdiť, že na mieste prehlásili troch ľudí za mŕtvych,“ uviedla vo vyhlásení britská dopravná polícia.

Podľa polície je medzi mŕtvymi zrejme aj rušňovodič vlaku. Obete však ešte musia oficiálne identifikovať. Šesť ľudí hospitalizovali, ich stav však nie je vážny. Na mieste zasahovala polícia, niekoľko sanitiek, letecká záchranka a požiarnické vozidlá.

Britská dopravná polícia uviedla, že jej príslušníci boli privolaní o 09.43 h miestneho času (10.43 h SELČ) k železničnej trati neďaleko pobrežného mesta Stonehaven, približne 160 kilometrov severovýchodne od Edinburghu, kde sa vlak vykoľajil.

Škótska premiérka Nicola Sturgeonová na Twitteri napísala, že je to „veľmi vážny incident“. „Dostala som prvú správu od železničnej siete a záchranných služieb a priebežne mi dávajú aktuálne informácie. V myšlienkach som s tými, ktorých to postihlo,“ dodala Sturgeonová. Kopcovitú oblasť zasiahli v noci na stredu búrky a bleskové záplavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Škótsko #vykoľajenie vlaku