Na juhu Libanonu došlo k výbuchu v objekte patriacom údajne hnutiu Hizballáh

Mohutný výbuch otriasol v utorok popoludní mestom Ajn Káná na juhu Libanonu. Podľa prvých informácií explózia nastala v budove, ktorá údajne patrí hnutiu Hizballáh. Zatiaľ nie je jasné, či šlo o sklad zbraní alebo dom, v ktorom býval niektorý z vysoko postavených predstaviteľov tohto militantného hnutia.

22.09.2020 16:53
debata (1)

Ako informovali miestne médiá, niekoľko osôb utrpelo v dôsledku výbuchu zranenia. Poškodených bolo viacero budov v okolí. Po výbuchu vypukol v lokalite požiar a vznášal sa nad ňou hustý čierny dym, uviedol denník L'Orient-Le Jour.

Zdroj blízky hnutiu Hizballáh pre agentúru AFP uviedol, že výbuch bol náhodný, pričom potvrdil, že šlo o objekt patriaci spomínanej militantnej organizácii.

V podobnom duchu sa vyjadril aj jeden z miestnych obyvateľov, ktorý uviedol, že budova slúžila ako miestne centrum Hizballáhu. Predstavitelia hnutia po výbuchu uzavreli sektor mesta, kde došlo k explózii.

Zdroj blízky libanonským tajným službám, citovaný agentúrou Reuters, zasa uviedol, že výbuchom bola zničená skrýša zbraní patriaca Hizballáhu. Podľa tohto zdroja explózia nastala v dôsledku chyby pri manipulácii s výbušninami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Libanon #Hizballáh