Majského na Slovensko nevydajú, ostáva vo väzbe v Česku

Odsúdeného Jozefa Majského nevydajú na výkon trestu do SR. Rozhodol o tom dnes Mestský súd v Prahe, ktorý ho zároveň ponechal vo väzbe. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa súdu Markéta Puci. Vo veci však zároveň ešte bude rozhodovať Vrchný súd v Prahe.

30.09.2020 11:54 , aktualizované: 13:29
debata (49)

Vrchný súd v Prahe zamietol 25. augusta sťažnosť právoplatne odsúdeného podnikateľa Majského voči rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe, ktorý ho na začiatku augusta zobral do väzby. Majský zostal teda v predbežnej väzbe. Rozhodol tak na neverejnom zasadnutí.

Mestský súd v Prahe predtým zobral Majského do predbežnej väzby 6. augusta a umiestnil ho do väznice na Pankráci. Podnikateľ priamo na mieste podal sťažnosť. Nižší súd tak vtedy vyhovel návrhu Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe.

Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici a stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku.

Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

Po Majskom na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásili národné i medzinárodné pátranie.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Majský