Pri záplavách a zosuvoch pôdy vo Vietname zahynulo 105 ľudí, 27 je nezvestných

Už 105 obetí na životoch a 27 nezvestných si vyžiadali záplavy a zosuvy pôdy spôsobené prívalovými dažďami, ktoré posledné týždne sužujú Vietnam. S odvolaním sa na vietnamské úrady o tom v utorok informovala agentúra DPA.

20.10.2020 18:37
Vietnam / Záplavy / Zosuvy pôdy / Foto: ,
Záchranári sa plavia na loďke po rozbúrenej rieke smerom k zaplavenej oblasti vo vietnamskej provincii Quang Tri 12. októbra 2020
debata

Vietnamský ústredný výbor pre zvládanie prírodných katastrof eviduje, že úmrtia a nezvestné osoby hlásili z 12 provincií, ktoré sa rozprestierajú pozdĺž pobrežných oblastí v strede krajiny a tiahnu sa až po centrálnu vysočinu.

V provincii Quang Tri zahynulo 49 ľudí, provincia Thua Thien Hue hlásila 27 mŕtvych a v provincii Quang Nam evidujú 11 mŕtvych. Deväť ľudí prišlo o život v ďalších deviatich provinciách.

Stredný Vietnam sužujú silné dažde už dva týždne. Záplavy postihli takmer 7000 hektárov polí s úrodou a zabili 5876 kusov dobytka a 685-tisíc kusov hydiny.

Vietnamu hrozia v najbližších dňoch ďalšie záplavy a zosuny pôdy. Krajinu má totiž zasiahnuť ďalšia tropická depresia, ktorá môže prerásť do tropickej búrky, varujú tamojšie úrady.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam #záplavy #Zosuvy pôdy