Na škole v Tennessee došlo k prestrelke, strieľajúci študent je mŕtvy

V priestoroch strednej školy Austin-East Magnet High School v meste Knoxville v americkom štáte Tennessee sa v pondelok strhla prestrelka s políciou, pri ktorej zomrel študent a jeden zo zasahujúcich policajtov utrpel vážne zranenia.

12.04.2021 22:53 , aktualizované: 13.04.2021 04:17
Tennessee School Shooting Foto: ,
V priestoroch strednej školy v Knoxville v Tennessee v USA sa strhla prestrelka.
debata (2)

Na twitteri o tom informovali štátne úrady. Polícia pôvodne hovorila o niekoľkých ľuďoch zasiahnutých guľkami a o jednom zatknutí.

Polícia uviedla, že okolo 15:15 miestneho času (21:15 SELČ) dostala hlásenie, že sa v budove školy pohybuje človek so zbraňou. Po príchode strážnikov sa táto osoba schovávala na záchodoch a policajti jej prikázali, aby vyšla von.

Keďže podozrivý neposlúchol, tak policajti vstúpili dovnútra. Útočník v tej chvíli začal strieľať a jedného zo strážnikov trafil do stehna. Policajti paľbu opätovali a podozrivého zastrelili. Neskôr oznámili, že išlo o jedného zo študentov školy, bližšie ho však neidentifikovali. Motív jeho konania je zatiaľ neznámy.

V priestoroch strednej školy Austin-East Magnet...
V priestoroch strednej školy Austin-East Magnet...
+6V priestoroch strednej školy Austin-East Magnet...

Úrady po prestrelke školu uzavreli a rodičia si chodili vyzdvihovať deti na ihrisko pri zadnej časti budovy. Poranený policajt bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice, podľa lekárov však nie je v ohrození života.

„Je pri vedomí a v dobrej nálade (…). Bude v poriadku. Poďakovala som mu za to, že riskoval svoj život, aby ochránil študentov a zamestnancov v škole. Povedal, že je radšej ranený on, než aby sa niečo stalo niekomu inému,“ povedala televízii CBS News starostka Knoxville Indy Kincannonová.

Udalosť naďalej vyšetrujú miestne úrady, pomáhajú im tiež odborníci z federálneho Úradu pre alkohol, tabak, zbrane a výbušniny (ATF).

Štvrťou Austin-East tento rok otriasli násilnosti s použitím strelných zbraní. Podľa miestnych médií tam v posledných mesiacoch pri streleckých incidentoch zomreli štyria študenti strednej školy.

Spojené štáty sa v posledných týždňoch stretávajú so sériou veľkých streleckých útokov. Minulý týždeň zaútočil na továreň v Texase jeden jej zamestnanec, zabil jedného človeka a šesť ďalších zranil. Osem ľudí zomrelo v polovici marca pri útokoch na tri masážne a kozmetické salóny v okolí Atlanty, asi o týždeň neskôr potom v supermarkete v meste Boulder v Colorade prišlo pri streľbe o život desať ľudí. Začiatkom apríla zomreli štyria ľudia po útoku na realitnú kanceláriu v meste Orange v Kalifornii.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba na škole