Rusko recipročne vyhostilo dvoch bulharských diplomatov

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v utorok oznámilo, že vyhostilo z krajiny dvoch bulharských diplomatov. Podľa rezortu diplomacie v Moskve ide o reakciu na nedávny rovnaký krok zo strany Sofie, píše agentúra AFP.

20.04.2021 14:03
rusko moskva Červené námestie Foto: ,
Červené námestie v Moskve, apríl 2021.
debata (6)

Rezort ruskej diplomacie informoval, že v reakcii na „neoprávnené“ vyhostenie svojich diplomatov z Bulharska označil za nežiaduce osoby prvého tajomníka bulharskej konzulárnej služby a prvého tajomníka zodpovedného za obchodné a hospodárske záležitosti. Na opustenie územia Ruskej federácie dostali 72 hodín.

Bulharské ministerstvo zahraničných vecí 22. marca oznámilo, že pre špionáž vyhostilo dvoch ruských diplomatov, ktorí museli krajinu opustiť takisto do 72 hodín. Došlo k tomu po tom, čo prokuratúra uviedla, že úrady zatkli šesť ľudí pre podozrenie zo špionáže v prospech Ruska.

Od októbra roku 2019 do konca roka 2020 bulharské ministerstvo zahraničných vecí vyhostilo z krajiny päť ruských diplomatov a technického asistenta na ruskom veľvyslanectve. Všetci boli podozriví zo špionáže. Rusko reagovalo recipročnými opatreniami.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Bulharsko #vyhostenie #diplomati